Over mezelf

OVER MEZELF

‘Een bijzonder mens, zoals ook jij bijzonder bent’

Mijn weg
Mijn naam is Mariska van Hoof, in 1964 ben ik in Mariahout geboren. Schorpioen als sterrenbeeld. Al vanaf mijn 26e ben ik me aan het verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Dit omdat ik nog onverwerkte kinderpijn had die me belemmerde om diep in mezelf te vertrouwen. In die tijd was het nog niet gebruikelijk om met bewustwording bezig te zijn. Methodieken waren nog in ontwikkeling en niet uitgewerkt. Ik heb een hele reis gemaakt, veel uitgeprobeerd, ontdekt en ontwikkeld. Met vallen en weer opstaan, ja mijn innerlijke drive om eruit te komen was erg groot. Mijn diepe verlangen is om blij-mezelf te zijn. Te zijn wie ik ben. Leuk, hartelijk en soms een beetje gek, maar bovenal mezelf.

Wat ik kom doen
Gaandeweg bracht mijn zoektocht me steeds dichter bij mezelf. Mijn wond zette zich om in visie en kracht. Ik vond datgene waar mijn Ziel warm van wordt, waardoor ook mijn levenservaringen een diepere zinvolheid kregen. Ik wil iets zichtbaar maken in de wereld, geluid aan geven. ‘De belevingswereld van het kind.’ De ervaringen die het kind opdoet, de impact ervan, wat hij nodig heeft en ten diepste naar verlangt…. Een kind kan nog niet voor zichzelf zorgen en spreken heeft een ander nodig om zijn emoties te reguleren en zijn Ik te definiëren. Maar, wat als de ouder wel van het kind houdt en emotioneel verstrikt is? Dan ontstaan er diepe wonden aan de basis van iemands leven.

Mijn liefde uitdragen
De mensheid hier bewust van te maken, voelt als een diepe missie. Graag wil ik volwassenen en ouders begeleiden in de heling van hun kinderpijn, waardoor zij emotioneel meer beschikbaar kunnen zijn voor hun geliefde kind. Zo wil ik mijn diepe liefde voor kinderen uitdragen, voor het pure in onszelf en de aarde waar we op leven.

Ik ben open, betrokken en enthousiast.
Ik houd van dansen, ben creatief en soms wat impulsief.
Maar bovenal ben ik gepassioneerd.
Volg ik mezelf.
Vanuit mijn hart en Ziel.
In dat wat ik kom doen, hier op Aarde.
Blij-Mezelf-zijn.
Met al mijn plussen en minnen.
Houden van wie ik ben.

Liefs,

Mariska

‘Een bijzonder mens, zoals ook jij bijzonder bent’