Lezingen

LEZINGEN

‘Laat je met bezieling inspireren’

Bezield
Voor het publiek is het volgen van een lezing laagdrempelig. Je zit in je stoel, je volgt wat er gezegd wordt, je bent anoniem. Maar…., er kunnen aan jou ook vragen gesteld worden, je kunt geraakt worden, een andere zienswijze ontdekken, een Aha-moment beleven, geëmotioneerd raken door een beeld op het scherm…
Als de spreker doorleefd heeft waar zij over vertelt, open en kwetsbaar durft te zijn, dan komen woorden dieper bij je binnen.

Afgestemd
Mijn lezing stem ik altijd af op de mensen in de zaal.
Bij vakinhoudelijke groepen kan ik vaak een nieuwe invalshoek belichten.

OVER DE VOLGENDE ONDERWERPEN geef ik lezingen.

 • FAMILIEPATRONEN’
  Onverwerkte ervaringen worden overleefpatronen. Als deze niet worden verwerkt, worden ze van generatie op generatie doorgegeven. Aan jou en aan je eventuele kinderen. In deze lezing vertel ik wat familiepatronen zijn en hoe deze overdracht plaatsvindt. We gaan de onschuld hiervan zien en onthullen hoe belemmerende overdracht voorkomen kan worden. Patronen kun je doorbreken als je de ingang weet te vinden. Iedereen heeft invloed op de toekomst en hoe we met onszelf en de aarde omgaan. Dat is onlosmakelijk met elkaar verbonden.
 • HET ONGEBOREN KIND HEEFT BEWUSTZIJN’
  Heeft een kind pas herinnering vanaf drie jaar of toch al eerder?
  De conceptie heeft plaatsgevonden. Het mensje in wording groeit in de buik van de moeder, is omhuld door de moeder. Moeder haar wereld is de baby’s wereld. Krijgt de baby iets mee van wat moeder voelt en van haar verleden? Zou dit impact kunnen hebben op hoe de baby fysiek groeit?  En hoe zit het met zijn psyche? Op al deze vragen gaan we in tijdens deze lezing.

  Voor ouders en aankomende ouders is deze lezing een must. Dit om bewustzijn te ontwikkelen om in een vroeg stadium al verbinding te maken. Maar voor ieder mens is het essentieel om de omstandigheden en impact te zien waarin jouw cellen zijn gaan groeien. Waarom? Omdat ze je nog steeds beïnvloeden, tot op de dag van vandaag.

 • ‘DE BASIS van de IK-ONTWIKKELING LIGT in de PRENATALE TIJD’
  We zeggen vaak ‘Ik ben’ of ‘Ik doe’ dit. Maar wie is die ‘Ik’ eigenlijk? Hoe is die ontstaan? Bijna niemand staat erbij stil dat hoe we onszelf ervaren, ontstaan is tijdens onze ervaringen tijdens de conceptie, zwangerschap en geboorte. Ook onze overleefpatronen, ontstaan om ons te beschermen tegen emotionele pijn, hebben de basis van ons ‘Ik’ gevormd. Ons Ik is dus verbonden met de wonden uit de kindertijd.

  Voor ouders en aankomende ouders is deze lezing een must. Dit om kinderen bewuster bij te staan in hun ontwikkeling, en inzicht te krijgen in hoe zijn Ik ontwikkelt en vorm krijgt.

Wil je me uitnodigen om een lezing te komen geven?
Leuk! Dat doe ik erg graag…
Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Ben je geïnteresseerd om een lezing bij te wonen? 
Stuur me dan een mail, dan houd ik je op de hoogte. Mijn mailadres vind je op de contactpagina.
Zie de agenda voor lezingen die in de komende periode gepland staan. 

 Liefs,

Mariska

Dit was een lezing bij Noorderlicht Academie in Geldrop

'‘Laat je met bezieling inspireren’