Auteur > Lezersreacties vervolg

Vervolg lezersreacties ‘VERSTRIKT in Familiepatronen’

  • Hallo Mariska, ten eerste heb ik genoten van het boek. Het gaat onder je huid zitten. Je Steffie en Bram redden het wel, maar de moeder van Steffie zou ik het liefst op schoot willen nemen en haar wat warmte willen geven. Haar vertellen dat ze er mag zijn, zoals een gekreukt papiertje weer uit elkaar gehaald wordt. Een ‘must-read’ voor iedereen! 
  • Op een zeer aangename wijze neemt de auteur je mee in verschillende, herkenbare familiepatronen en op welke manieren je uit verstrikking kan raken. Dit verhaal heeft diepgang en ook humor, waardoor je automatisch je eigen leven en patronen in ogenschouw gaat nemen. Ook al is deze materie me bekend, toch had ik regelmatig aha momenten en werkte het helend. Ik heb dit boek bewust met tussenpozen gelezen, om de uitwerking van wat ik las de ruimte te geven. Dank je wel Mariska dat je dit onder de aandacht brengt, zodat vele mensen herkenning kunnen vinden in zichzelf en patronen kunnen ontwarren. 
  • Pffffft… in één ruk uitgelezen… af en toe een snikje…. Dankjewel!
  • Als er een prijs was voor een gezin waarin ik ben opgegroeid, om vooral niet over gevoelens te praten… dan hadden wij de eerste prijs gewonnen. Vandaar dat dit boek ook diepe! emoties bij mij losmaakte. Dat kun je als schrijver als een groot compliment zien! Daarvoor een dikke knuffel!
  • Een zelfhulpboek in romanvorm. Een best wel ingewikkeld onderwerp wordt toegankelijk voor een groot publiek. Vlotte schrijfstijl. Velen die op zoek zijn naar zichzelf of worstelen met gevoelens van onbehagen, zullen dit boek met interesse, maar vooral ook met plezier lezen. Een roman over dit onderwerp is een gouden vondst, omdat dit fijner leest, maar ook omdat van Hoof hierdoor gevrijwaard is van de plicht om de in het boek voorkomende theorieën (wetenschappelijk) te onderbouwen. Steffies onzekerheid en chronisch schuldgevoel spelen haar parten. Dat de relatie met haar ouders bepalend is geweest voor hoe ze in het leven staat. Maar vooral ook hoe ze vanuit haar eigen kracht haar leven kan bepalen. Het is een originele roman, goed geschreven en spannend op z’n tijd. Lezenswaardig voor iedereen, maar vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar hun ware zelf en open staan voor verandering in hun leven.
  • Wat een ontzettend boeiend, leuk luchtig, maar vooral ook een ‘herkenbaar’ boek, wat iedereen tot nadenken kan zetten. Waar iedereen van kan groeien en gelukkiger worden, als je ervoor open staat. Iedereen zou het moeten lezen, als je los wil komen van oude overtuigingen, zodat je vrij verder kunt lezen, zonder het zware juk uit je verleden. Een echte aanrader! Ik ben klaar voor je volgende boek.